2022 Oostenrijk – Slovenië

Mijn ‘najaar-reis’ 2022 gaat naar Oostenrijk – Slovenië. Meer een wandel- fietsvakantie dan veel rondtrekken. Het plan was om telkens een dag of 4 op een camping te blijven en dan als eerder vermeld (berg)wandeltochten en fietstochten te maken. Te beginnen in de regio Salzburg – Linz. Op 5 september vertrek ik, waarschijnlijk een tussenstop ergens in Duitsland.

__________________________________

05-09: Marktheidenfeld (DE): Vandaag iets later, 10:30, vertrokken dan gepland. Altijd nog iets kwijt, nog een kleine boodschap te doen en nog wat op te ruimen. Rustig gereden en na een kleine 500 km. een overnachtingplaats gezocht, een camperparkeerplaats in Marktheidenfeld, Duitsland (in de buurt van Frankfurt). Aan de rivier Main in het plaatsje, dus alles in de buurt, winkels ect.

Marktheidenfeld, DE

__________________________________

06-09 – 09-09 Zell am Moos (regio Salzburg, AU): De volgende ochtend doorgereden naar Zell am Moos. Een plaatsje in de buurt van Salzburg. Een boerderijcamping aan het meer Irrsee. De volgende dagen in de buurt gewandeld en gefietst.

Irrsee. Zell am Moos, AU

__________________________________

09-09 – 13-09 Stangau (regio Wenen, AU):  De volgende halte had ik gepland bij Wenen in de buurt. Via de app een camping gevonden, er naar toe gereden: VOL ☹. Een andere camping in de buurt was niet veel, zeker niet om een paar dagen te blijven. Een andere camping opgezocht, eerst maar even bellen: VOL. Daarna een camping in een andere hoek, deze had wel plaats. In het plaatsje Stangau. Een aardige, kleine, camping, precies goed.

Camping Stangau

10-09: Zaterdag ’s-Ochtend een rondje gewandeld, ’s-Middags, voor het eerst in Oostenrijk, op de racefiets een rondje gereden. Hier zijn het maar heuvels dus kan ik langzaam wennen aan klimmen. Dalen gaat wel goed, als het een lange goed overzichtelijk weg is OK, tot 55 km/uur.

11-09: Zondag regelmatig buien, goede dag om naar Wenen te gaan. Met bus, en metro +/- een uurtje reizen. Te kort om Wenen natuurlijk goed te bekijken maar even afwisseling.

Stephansdom
Openbaar vervoer Wenen 🙂

12-09: Maandag weer op de (race)fiets, nu iets langer (89 km) en iets sneller dalen (heb nu al enige ervaring 😊), 62 km per/uur.

__________________________________

13-09 – 17-09 Höch (regio Graz, AU): Dinsdag naar het zuiden gereden, net voorbij Graz, naar het plaatje Höch. Een mooie camping op een berghelling, met terrassen en een mooi uitzicht op het dal. Net onder de camping begint een wijngaard.

Camping Höch
Wijngaard onder camping

14-09: Woensdag Met de fiets op pad geweest, echter ik blijk geen echte klimmer. Hier zijn veel (korte) steile hellingen. Na een rondje van een 30 km. heb ik het wel helemaal gehad. In dit gebied maar beter wandelen.

15-09: De volgende dag een wandeling gemaakt. Zoals de weersvoorspelling al aangaf in de middag kans op regen. Inderdaad rond 13:30 ‘overvallen’ met een flinke bui. ondanks regenjack toch drijfnat. Gelukkig was het maar een uurtje naar de camping.

16-09: Vrijdag helaas de hele dag regen. Deze camping heeft echter ook een sauna en wirlpool. Dus er een dagje wellness van gemaakt 😊

__________________________________

17-09 – 20-09. Dol pri Ljubljani (regio Ljubljana, SLO): Vandaag, zaterdagochtend nog steeds regen, tot eind van de middag. Daarom camper gestart en naar Slovenië gereden. Naar een camping bij een boerderij in Dol pri Ljubljani. Bij aankomst inmiddels droog. Simpele voorzieningen, maar water, stroom, douche aanwezig. Voorspelling weer komende week in ieder geval droog!

Boerderijcamping Dol pri Ljubljani

18-09: Zondag dag om weer even fysiek bezig te zijn, ’s-ochtend een fietstochtje gemaakt, ’s-middag een wandeltocht.

19-09: Maandag lange fietstocht (100km). Langs de rivier Sava en spoorlijn. Mooie uitzichten tijdens de tocht.

Langs de rivier Sava en spoorlijn
Langs de rivier Sava en spoorlijn

__________________________________

20-09 – 23-09 Radovljica (regio Bled, SLO). Dinsdag de 20e naar regio Bled gereden. Kleine camping gevonden bij Radovljica. Wederom aan de rivier Sava, net als de vorige camping! Omdat de verplaatsing niet ver was en dus niet veel tijd koste ’s-middags nog een wandeltochtje in de omgeving gemaakt.

Tinaraft camping Radovljica

21-09: In de nacht daalt de temperatuur tot 1 / 2 graden maar overdag heel zonnig tot tegen de 20 graden. Een mooie wandeltocht gemaakt naar Bled, rond het meer en weer terug. 25 km dus de gehele dag mee bezig geweest.

het meer van Bled

22-09: Donderdag wederom een wandeltocht gemaakt, niet zo ver als gisteren. Door de mooie omringende natuur van deze camping

__________________________________

23-09 – 27-09 Dobrollach am Faaker See (regio Villach, AU): Vandaag terug naar Oostenrijk, in de buurt van Villach. Dit is ‘bekend’ terrein voor mij. Ik ben hier tot 3 jaar geleden een aantal maal geweest. Dit betekend dat ik hier een aantal fiets-, wandelroutes ken en dus de omgeving niet eerst moet verkennen. Het is geen straf om deze routes nogmaals te doen, ze zijn nog steeds mooi.

Faaker See

24-09: Zaterdag nog steeds goed weer, lange fietstocht gemaakt om het meer Ossiacher See.

Ossiacher See

25-09: Zondag voor de middag regen, voorspelling komt uit helaas. Eind van de ochtend toch droog. Rondje rond het meer Faaker See gelopen (15 k).

Maandag de 26e weer de fiets genomen. Nu een naar en rond het meer Worthersee gereden. In de laatste 2 uur helaas een paar buien gehad, gelukkig was het niet koud.

__________________________________

27-09 – 29-09 Prien (regio Munchen, DE) Dinsdag startte met regen en de voorspelling voor de rest van de dag van hetzelfde. Daarom de auto gestart en naar het noorden gereden. Ik ben gestopt in Prien, zuid oostelijk van Munchen. Wederom bij een meer, de Chiemsee. Op het einde van de dag hier, tijdelijk, droog.

Woensdag 28-09 begon vlammend:

Ochtendgloren over de Chiemsee

Na een uurtje helaas lichte regen, gelukkig niet teveel om een lange wandeltocht te maken.

___________________________________

29-09 – 30-09 Marktheidenfeld (DE). Wederom op deze plaats een tussenstop op weg naar huis.

___________________________________

30-09: 13:30 uur thuis gearriveerd