2020 Denemarken

Van 26 augustus t/m 25 september heb ik een rondreis in Denemarken gemaakt. hieronder de afgelegde route. Deze beschrijving pas achteraf gemaakt.

De afgelegde trip

Op woensdag vanuit huis naar Vadehavscamping te Højer (B op de kaart) gereden. Doordat ik tijdens de reis in een aantal files verzeild raakte arriveerde ik pas rond 22:00 uur op de camping. De camping was al online geboekt. Deze is onbemand. Via de telefoon de code voor de slagboom ontvangen. Bij aankomst was het pikdonker dus het koste nog een paar telefoontjes om de juiste plek te vinden.

Vadehavscamping Højer, niet echt druk eind Augustus

Hier ben ik 4 dagen gebleven. Via wandel- en fietstochten omgeving verkend. Alleen kleine plaatsjes, wel mooi eiland in de buurt, Rømø. Via lange dam bereikbaar.

Op zondag 30 augustus naar Humlum Fiskerleje og Camping in Struer (C) gereden. Was een zonnige dag. Bij aankomst leek het een drukke camping, best veel mensen bij de ingang. Later bleek dat het heel veel caravans (met buitentent) er een vaste plaats hebben. Door het late tijdstip van het seizoen waren er toch maar een beperkt aantal campinggasten.

Humlum Fiskerleje og Camping te Stuer

Ook hier weer 4 dagen vertoefd. Mooie omgeving

Hierna vertrokken naar een parkeerplaats in Middelfart (D). Deze doet ook dienst als camperplaats. Bij de parkeerautomaat kun je de campeerdagen/-plaats regelen incl. code voor het toiletgebouw. Het is gelegen midden in het centrum aan de haven. Hiervoor gekozen omdat ik een afspraak had met een Deense oud-collega.

Dat ene ‘kleine’ campertje ben ik!

Na 3 dagen vertrokken naar een boerderijcamping bij Fjaellebroen (E).

Opvallend was dat na 2 dagen 5 van de 6 campinggasten Nederlanders waren?? De rest van de vakantie bijna geen landgenoten ontmoet.

Vlakbij, 40 km, is het moederbedrijf van mijn ex-werkgever gevestigd. Nog even langs gegaan om afscheid te nemen van oud-collega’s, m.n. de financieel manager. Die had op mijn laatste werkdag naar Nederland willen komen maar mocht niet reizen i.v.m. Corona!

Na wederom een paar dagen de omgeving verkend te hebben, te voet en met de fiets, vertrokken naar Svendborg (F) een ietwat grotere stad. Hier was wel een restaurant aanwezig om mijn verjaardag te vieren.

Vanuit de camping ook het eiland Langeland over gefietst. Op dit eiland ligt Rudkøbing, daar was vroeger de fabriek van Nassau gevestigd.

Om de volgende bestemming te bereiken moest ik de boot pakken.

Na nog een stukje rijden terecht gekomen Guldborg. De beoogde camping ligt in de midden van een polder (5 km buiten de plaats). Bij een boerderij, kale open vlakte. Er waren geen andere gasten en zag er niet aantrekkelijk uit! Via de app gezien dat er nog een camping was genaamd Guldborg Camping (G), aan de rand van het plaatsje. Is een leuke camping met een eigenaar van Nederlandse komaf. Is wel gemakkelijk communiceren.

Ook hier weer veel polders waar ik doorheen gefiets ben. Men heeft een andere manier om stro op te slaan dan bij ons gebruikelijk.

De pakken zijn 1,5 meter hoog per stuk, dus totaal 7,5 meter hoog.
Ik vraag mij af hoe men het plastic ook onder de pakken heeft gekregen?

Op naar de laatste camping, Op het eiland Rømø, daar waar ik in het begin van de reis al ben geweest (met de fiets). De Rømø Familie Camping te Toftum (H).

Denen houden van een gazon voor hun huis, niet veel bloemen en planten. Eénmaal was het toch wel uitzonderlijk, een gazon van 100×100 meter!

Waarom ik ervan overtuigd was dat het een gazon was en geen weide
er reed een grote robotmaaier rond!

Na 30 dagen rondrijden met de auto, fiets en wandelen weer huiswaarts gegaan. Deze reis zonder files zodat ik op het eind van de middag thuis arriveerde.